Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Με αιχμές η πορεία προς την 29η Νοεμβρίου

Με αιχμές συνεχίζεται η μάχη της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, εν όψει της 29ης Νοεμβρίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απέρριψαν την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για ντιμπέιτ των υποψηφίων.

Σήμερα στις 20.00 το βράδυ η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι, ενώ χθες, στην ομιλία της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σπάρτης, ανέφερε ότι ονειρεύεται μια Νέα Δημοκρατία ισχυρή, με ανοδική πορεία. «Τα αποτελέσματα της 4ης Οκτωβρίου ήταν επώδυνα και οδυνηρά, όμως δεν διαλυθήκαμε και σύντομα θα είμαστε ξανά δυνατοί» ανέφερε.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης προχώρησε σε δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη: «Τόσο στο έκτακτο συνέδριο όσο και μετέπειτα είχαμε την ευκαιρία ν ακούσουμε τις πολιτικές προτάσεις των υποψηφίων αρχηγών. Η πολιτική πρόταση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ταυτίζεται με τις ιδρυτικές αρχές και αξίες του κόμματος μας. Ταυτίζεται με την πολιτική παρακαταθήκη του αειμνήστου ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος ήθελε ένα κόμμα ευρωπαϊκό, δημοκρατικό, ανοικτό στην κοινωνία στις σύγχρονες τάσεις και στα σύγχρονα ρεύματα. Εμείς οι νέοι άνθρωποι ένα τέτοιο κόμμα ονειρευόμαστε, ένα τέτοιο κόμμα θέλουμε. Για τον λόγο αυτό στηρίζω τη υποψηφιότητα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη».

Και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Ανδρεουλάκος έκανε δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη λέγοντας: «Σεβόμενος την ιστορία μου και την ιστορία της παρατάξεως, συντάσσομαι με την Ντόρα Μπακογιάννη με την οποία καίτοι πολλές φορές είχαμε κόντρες, ήμασταν πάντα μαζί στο ίδιο αγωνιστικό χαράκωμα».

Το Κερατσίνι θα επισκεφθεί ο Αντώνης Σαμαράς και το απόγευμα θα μιλήσει στην Καλλιθέα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα του κόμματος τονίζοντας ότι «την επόμενη μέρα από τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, θα είμαστε όλοι μια γροθιά». Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν έχω εσωκομματικό αντίπαλο» και πρόσθεσε: «Αντίπαλός μου είναι η ήττα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο ιδεολογικός πολέμιος».

Σήμερα στις 20.00 το βράδυ, ο κ. Ψωμιάδης θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. «Μπήκα για να μείνω και όχι για να φύγω. Δεν κάνω παζάρια με κανέναν. Υπηρετώ αξίες, που πήρα από το Θεό, από τους γονείς μου και τους δασκάλους μου. Στο κάτω-κάτω δεν μπήκα σ' αυτό τον αγώνα για να είμαι με τη μια ή με την άλλη πλευρά. Μπήκα για τη ΝΔ, για την ενότητα, για την επόμενη μέρα», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.