Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

«Ετοιμοπόλεμοι» οι υποψήφιοι για την προεδρία

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη, με φόντο τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που αποτυπώνουν προβάδισμα του κ. Σαμαρά, εν όψει της εκλογής του νέου προέδρου της Ν.Δ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, στην ομιλία της στις Σέρρες, τόνισε ότι ποτέ δεν διανοήθηκε να υποστείλει τη γαλάζια σημαία ή να καταθέσει έστω και προσωρινά την κομματικής της ταυτότητα, και παράλληλα χαρακτήρισε κατάντια μια τέτοια δήλωση να εκλαμβάνεται ως αιχμή.

Επίσης, η κα Μπακογιάννη έδειξε την πόρτα στον Αριστοτέλη Παυλίδη, ο οποίος ζήτησε να συνεργαστεί μαζί της. Δηλώνει εξ άλλου αποφασισμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη και την Ένωση Συντακτών για ορισμένα δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον της οικογένειάς της.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς, χθες το βράδυ από τη Χαλκιδική, υπογράμμισε ότι το ζητούμενο δεν είναι να ανεβάζουμε τους τόνους στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά να ανεβάσουμε τους τόνους της αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν θέλω, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, να νικήσω έναν άλλο κομματικό υποψήφιο αλλά την εκλογική ήττα της 4 Οκτωβρίου.

Οι περιοδείες των υποψηφίων για την προεδρία συνεχίζονται και σήμερα. Η κα Μπακογιάννη θα μιλήσει στον Βόλο, ενώ ο κ. Σαμαράς περιοδεύει σε Θήβα, Λειβαδιά και Λαμία.

Στο μεταξύ, μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί που θα στηθούν οι 1500 κάλπες σε όλη τη χώρα, ενώ την Τρίτη θα αποσταλούν 370.000 επιστολές στα μέλη του κόμματος.

Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένεται να υποβάλει τη ανεξαρτητοποίηση του στον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σταμάτης.