Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Β. Μεϊμαράκης: Αναλωνόμαστε σε διαδικασίες

Την αντίθεσή του στη διαδικασία εκλογής Προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος εξέφρασε ο Βαγγέλης Μειμαράκης, κατά την ομιλία του στην ΚΕ της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος στα όργανα του κόμματος και ξεκαθάρισε πως η εκλογή του Προέδρου θα έπρεπε να γίνει από το Συνέδριο όπως ορίζει το καταστατικό.

Απάντησε δε στα περί μηχανισμών διερωτόμενος: «Είναι το συνέδριο μηχανισμός; Ειναι η ΚΕ μηχανισμός; Μηχανισμοί υπάρχουν στα κόμματα που δεν έχουν δημοκρατική διαδικασία. Εμείς δεν είμαστε διορισμένοι. Είμαστε εκλεγμένοι. Να πάμε στη βάση. Ειναι μηχανισμοί όλοι εμείς; Ποιός είναι μηχανισμός; Αν με θεωρείτε μηχανισμό σας λέω , ναι είμαι κομμάτι του μηχανισμού της ΝΔ που υπηρέτησα τους προέδρους και τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ. Δεν δίνουμε όλοι τη μάχη για τις αρχές της ΝΔ;»

Απευθυνόμενος στους τέσσερις υποψηφίους, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η βάση και οι σύνεδροι είναι απογοητευμένοι.

«Δεν καταλάβατε ότι απογοητεύσατε τη βάση και τους σύνεδρους; Τι θα τους πείτε. Είσαστε μηχανισμός; Δεν θέλουμε να κάνουμε ανταρσία. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας απαξιώνετε. Δεν ξεκινάμε καλά. Οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από τα μέλη του συνεδρίου που τους είπατε μηχανισμό. Αυτοί υπηρέτησαν το σεμνά και ταπεινά. Εμείς είμαστε περήφανοι. Οποιος κερδίσει θα τον υπηρετήσουμε. Αναλωνόμαστε ενάμιση μήνα σε διαδικασίες. Μας βαρέθηκε ο κόσμος».

Υπογράμμισε δε πως δεν έχει καμία διάθεση να θέσει την άποψή του σε ψηφοφορία. «Δεν έχω καμία διάθεση να γίνει καμία ψηφοφορία. Αν πάμε στο συνέδριο και αυτοχειριαστείτε, μην προεξοφλείτε την απόφαση του συνεδρίου, μην μας απαξιώνετε τόσο. Αν η ΚΕ ή το Συνέδριο πάρει άλλη απόφαση θα μπλέξουμε άσχημα και θα είναι ανταρσία. Γι' αυτό και δεν θέλω να μπει σε ψηφοφορία το θέμα».

Ζήτησε, τέλος, να διεξαχθεί τριήμερο συνέδριο προκειμένου να τεθούν όλες οι απόψεις επισημαίνοντας πως η κοινωνία πλέον έχει γυρίσει την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία

«Θα υπηρετήσω όποιον εκλεγεί, δεν διεκδικώ καμία θέση ευθύνης. Τη βάση δεν τη θέλουμε ούτε για να μιλήσει. Τη θέλουμε μόνο για χειροκρότημα και ψηφοφορία. Μην μας προκαλείτε. Μην μας το παίζετε συναισθηματικά. Μιλήστε πολιτικά. Μην μας λέτε ότι δεν πρόδωσα το δάκρυ του εθνάρχη, γιατί εντολή του εθνάρχη δεν ήταν διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται», κατέληξε ο κ. Μείμαράκης.