Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Εκλογή προεδρείου της Βουλής

Σήμερα διεξάγεται η διαδικασία εκλογής του προεδρείου της Βουλής, με τον Φίλιππο Πετσάλνικο να προτείνεται από το ΠΑΣΟΚ για τη θέση του Προέδρου.

Το απόγευμα θα εκλεγούν οι αντιπρόεδροι του σώματος, τρεις από το ΠΑΣΟΚ και τέσσερις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και οι κοσμήτορες και γραμματείς της Βουλής.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα αρχίσουν την Παρασκευή με την ανάγνωσή τους από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί το Σάββατο και την Κυριακή και τα μεσάνυχτα θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση των προγραμματικών δηλώσεων. Θα ακολουθήσουν οι εκλογές των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Εν τω μεταξύ χθες, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ομιλία του, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, στη στρατηγική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στην αναβάθμιση του ρόλου της Βουλής, αλλά και των βουλευτών. Στις 4 Οκτωβρίου τόνισε ο πρωθυπουργός, ο λαός μας εμπιστεύθηκε το ιστορικό καθήκον να προχωρήσουμε μπροστά και να εγγυηθούμε τις μεγάλες τομές και αλλαγές για τις οποίες δεσμευτήκαμε.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στους βουλευτές του Κινήματος, ότι το πάθος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι για την εξουσία, αλλά για την Ελλάδα. Δεν θα είμαστε απλά μια ακόμα κυβέρνηση, τόνισε, ούτε οι διαχειριστές της ίδιας και απαράλλακτης εξουσίας. Ο λαός μας ζήτησε να γυρίσουμε σελίδα και αυτό θα το πετύχουμε.