Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Mε 15.150 σταυρούς βγαίνει πρώτος στην Α΄Πειραιά ο Δημήτρης Καρύδης

Πρώτος βγαίνει στην Α΄Πειραιά ο Δημήτρης Καρύδης με δεύτερο τον Εμμ Μπεντενιώτη που έχει 14.685 σταυρούς.

"Πεντέμισι χρόνια ζήσαμε μια ζοφερή κατάσταση", μας λέει. "Ζήσαμε την μεγάλη διάψευση ελπίδων και προσδοκιών. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Καραμανλής πήγαν την Ελλάδα και τους Έλληνες πολλά χρόνια πίσω. Η οικονομική ανέχεια, η ηθική κατάπτωση, ένα γκρίζο και αδιέξοδο μέλλον γέμισαν με αγανάκτηση, απογοήτευση και απαισιοδοξία όλους του Έλληνες ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις.

Σήμερα και αύριο έχουμε κάθε δικαίωμα να ζήσουμε με την ελπίδα και το όνειρο για μια νέα αρχή, για μια νέα Ελλάδα.

Αυτό απαιτούν κυρίως οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο, με ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, στο οποίο η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η ευαισθησία και η οικονομική ανάπτυξη γίνονται πράξη.

Oι «τεχνικοί της εξουσίας» δεν έχουν θέση μέσα στο ΠαΣοΚ, αναφέρει ο Δ. Καρύδης, - βουλευτής πλέον - αναφερόμενος σε όσους ράβουν από τώρα κοστούμια εξουσίας. Η Ελλάδα χρειάζεται, προσθέτει, καθαρές θέσεις, «σηκωμένα μανίκια» και εμμονή στο όραμα για μια ισχυρή χώρα, για μια δίκαιη κοινωνία.

Το ΠαΣοΚ στη φάση της αντιπολίτευσης έκανε την αναγκαία αυτοκριτική και κάθαρση. Το σημαντικότερο όμως είναι το άνοιγμά του και η προσήλωση σε νέες ιδέες και αξίες, όπως η συμμετοχική δημοκρατία και οι ανοιχτές διαδικασίες και η ανάπτυξη δεσμών με την κοινωνία των πολιτών. Οι συνέπειες αυτών φάνηκαν από τον εμπλουτισμό του προγραμματικού λόγου του σε θέματα όπως το περιβάλλον με πολύ καινοτόμο τρόπο, από τον καθαρό προοδευτικό προγραμματικό λόγο στην οικονομία και σίγουρα από τις πρωτοποριακές προτάσεις για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Αρα οι βασικές αλλαγές θα είναι στο ηθικό υπόβαθρο και στην οικοδόμηση μιας νέας δημιουργικής διαφανούς σχέσης μεταξύ του κράτους και του πολίτη που θα οδηγήσει στην εθνική ανάταξη.

Η εκπόνηση του προγράμματος του ΠαΣοΚ είναι αποτέλεσμα πολλών διεργασιών, τόσο σε κλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η ευρύτατη διαβούλευση στην κοινωνία των πολιτών με τη χρήση όλων των μεθόδων προκάλεσε κοινωνική κινητοποίηση και δημιούργησε συνθήκες ευρύτατης συναίνεσης, πετυχαίνοντας και πλούτο ιδεών και συμμετοχή. Κατά συνέπεια, αυτό που απαιτείται τώρα είναι οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης στους πολίτες, ενεργοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Διασποράς και πολλή δημιουργική δουλειά και ανιδιοτελής δράση.

Σήμερα 5 του Οκτώβρη με ηγέτη μας το Γιώργο Παπανδρέου, έχουμε ισχυρή πολιτική βούληση και την ψήφο του λαού που μας εμπιστεύθηκε και μας έδωσε την αυτοδυναμία, να πετύχουμε την νέα Αλλαγή.

Σήμερα η Ελλάδα ανοίγει μια νέα σελίδα στο μέλλον όλων μας".