Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι προσέθεταν σταυρούς

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι κομμάτων, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι κατά τη διαδικασία διαλογής των ψηφοδελτίων, έβαζαν σταυρούς προτίμησης σε συγκεκριμένους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στο 440ο εκλογικό τμήμα, στο Ανατολικό του δήμου Χαλάστρας, και οι κατηγορούμενοι, ένας άντρας και μία γυναίκα, παραπέμφθηκαν να δικαστούν για την κατηγορία της «νόθευσης εκλογών».

Τη δράση των δύο εκλογικών αντιπρόσωπων αντιλήφθηκε η δικαστική αντιπρόσωπος, η οποία κάλεσε αμέσως τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στις απολογίες τους, ο ένας εκ των κατηγορουμένων αρνήθηκε την πράξη που του καταλογίζεται, υποστηρίζοντας ότι «πήρε τα ψηφοδέλτια στα χέρια του και απλά τα ξεφύλλιζε».

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να εξηγήσει στο δικαστήριο πώς βρέθηκαν οι επιπλέον σταυροί στα ψηφοδέλτια μετά από την καταμέτρηση και τη μονογράφηση, που προηγήθηκε από την εφορευτική επιτροπή.

Η συγκατηγορούμενή του, πάντως, ομολόγησε την πράξη της και την απέδωσε στη συμπάθεια, που είχε σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους ελαφρυντικό και τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών τον καθένα.

Μετά από την ανακοίνωση της απόφασης, οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.