Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Διεθνή συγχαρητήρια στο Γιώργο Παπανδρέου

Τα συγχαρητήριά του προς τον Γιώργο Παπανδρέου για τη νίκη του στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο, ο κ. Ομπάμα «ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες που μετείχαν στη δημοκρατική διαδικασία και επανέλαβε τη σημασία των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, ενώ δήλωσε ότι προσβλέπει στην περαιτέρω συνεργασία με τον κύριο Παπανδρέου».

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα σε ημερομηνία, η οποία θα καθοριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Θερμά συγχαρητήρια στο Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε με επιστολή του ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε «όλες τις ευχές του για επιτυχία στην εκπλήρωση της νέας αποστολής του».

Εμμένοντας «στις φιλικές, στενές και πλούσιες σχέσεις που ενώνουν από παλιά την Ελλάδα και τη Γαλλία», ο κ. Σαρκοζί εκφράζει την «ευχή του για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, στην υπηρεσία μιας Ευρώπης, πιο ισχυρής, πιο ενωμένης και πιο αλληλέγγυας».

«Νέα ελπίδα κατακτήσεων για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες» χαρακτήρισε τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου η πρώτη γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί. Σε ανακοίνωσή της η Ομπρί απευθύνει «εξ ονόματος των Γάλλων Σοσιαλιστών τις πιο θερμές ευχές προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τους φίλους Έλληνες σοσιαλιστές».

Στον κ. Παπανδρέου ευχήθηκαν επίσης καλή επιτυχία ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, αλλά και ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος.