Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Μουδιασμένοι στον Περισσό

Μουδιασμένα υποδέχθηκε ο Περισσός το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ, αφού τελικώς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τις δυνάμεις του σε σχέση με την αναμέτρηση του 2007.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα διατήρησε μεν την τρίτη θέση, ωστόσο παρουσίασε απώλειες στα ποσοστά του, γεγονός που εξώθησε την κ. Αλέκα Παπαρήγα να κάνει τη διαπίστωση πως «το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ είναι οπωσδήποτε αναντίστοιχο με την επιρροή την οποία έχει μέσα στον λαό».

Η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος στις δηλώσεις της παρατήρησε ότι ο λαός δεν «έδειξε στην κάλπη τη δύναμή του» και προσέθεσε ότι «θα αποδειχθεί περίτρανα ότι το ζήτημα δεν είναι αν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά πάνω απ΄ όλα αν ο λαός είναι έτοιμος να αποκρούσει την επιθετικότητά της που θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια». Πάντως η Αλέκα Παπαρήγα ευχαρίστησε τους φίλους και τους οπαδούς που στήριξαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ παρά τα εκβιαστικά διλήμματαπου δέχτηκαν και διαβεβαίωσε ότι ο Περισσός θα επικοινωνήσει με όσους είχαν αποφασίσει να στηρίξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα αλλά την τελευταία στιγμή δεν έκαναν το θαρραλέο βήμα μπροστά στην κάλπη.

Εντούτοις η κ. Παπαρήγα σχολίασε πως το ΚΚΕ βγαίνει πιο δυνατό από την εκλογική μάχη και μαζί με την ΚΝΕ θα έχει ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό του ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του λαού, δηλαδή να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για συσπείρωση και ενότητα στην πάλη για ματαίωση των χειρότερων που έρχονται.

«Ίδια πολιτική»
Κατά τα άλλα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σχολίασε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από τη βαριά ήττα της Ν.Δ. και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και προέβλεψε ότι θα επέλθει θύελλα αντιλαϊκών μέτρων αφού όπως είπε «η αλλαγή κυβέρνησης δεν σημαίνει αλλαγή πολιτικής». Πρόσθεσε ότι «αν και έχουμε αλλαγή του καπετάνιου, η ρότα θα συνεχιστεί στην ίδια πορεία». Μπροστά σ΄ αυτό το σκηνικό το ΚΚΕ δεσμεύεται ότι θα επιδιώξει την κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών που διακρίνουν τους εργατοϋπαλλήλους, την αγροτιά και τους αυτοαπασχολουμένους σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα και συγχρόνως θα δουλέψει για να έρθει στην επιφάνεια η πραγματική διαχωριστική γραμμή που είναι: με τα μονοπώλια ή με τον λαό, με την πλουτοκρατία ή με τον λαό.