Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

«Πρώτα η παράταξη»

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, επανέλαβε πως πρώτα από όλα είναι η παράταξη, αναφερόμενος στο κάλεσμα του στους πολίτες «να μαυρίσουν εκείνους που είχαν αυτές τις προσωπικές συμπεριφορές», μια δήλωση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

«Είπα το αυτονόητο, πρώτα η παράταξη και μετά τα πρόσωπα», υπογράμμισε ο κ. Ζαγορίτης, σχετικά με την δήλωση του με την οποία καλούσε τους οπαδούς του κόμματος να καταψηφίσουν τους υποψηφίους που τους ενόχλησαν με τις προσωπικές τους συμπεριφορές, αλλά να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή.

Στη συνέντευξη του αυτή που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και σχόλια, ο γραμματέας του κόμματος, στην ερώτηση γιατί να συσπειρωθούν οι «πληγωμένοι» ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε πως δεν φταίει η παράταξη για λάθη, παραλείψεις, καθυστερήσεις και προσωπικές συμπεριφορές.

Παράλληλα, ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της εκλογικής μάχης, ενώ η εκτίμηση του για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να μη λείψει κανείς από την κάλπη ό,τι και να ψηφίζει.