Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Σε προεκλογική τροχιά οι πολιτικοί αρχηγοί

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λειβαδιά θα μιλήσει το βράδυ ο πρωθυπουργός. Χθες από τη Μυτιλήνη, ο κ. Κ. Καραμανλής διακήρυξε: «Εμπιστεύομαι την ωριμότητα των Ελλήνων. Εμπιστεύομαι την ωριμότητα των Αιγαιοπελαγιτών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί, στις 11:30 π.μ., το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Tο βράδυ, θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Εν τω μεταξύ, προσκλητήριο ενότητας προς όλους στους Έλληνες και τις Ελληνίδες απηύθυνε με δήλωσή του, ο πρόεδρος του. Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου το μήνυμά του δεν αφορά μόνο στην Κυριακή των εκλογών, αλλά και την επόμενη μέρα.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το βράδυ, στην πλ. Κοτζιά, με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα.

Θα χαιρετήσει ο Λόταρ Μπίσκι, πρόεδρος Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά και συμπρόεδρος του Κόμματος «Η Αριστερά» της Γερμανίας (Die Linke) και οι υποψήφιοι Βασ. Μουλόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και η Νάντια Βαλαβάνη, υποψήφια Β΄ Αθήνας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης θα έχει συνάντηση στις 10:00 με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Σπύρο Φλογαΐτη για συζήτηση επί θεμάτων Εκλογικής Διαδικασίας και στις 19.00 προεκλογική Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού.

Τέλος, συνέντευξη για τη διαφάνεια και το μοντέλο διακυβέρνησης θα παραχωρήσουν σήμερα οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Ανοικτή πρόσκληση για συνάντηση δημόσιου διαλόγου, ειδικά για τα ζητήματα της Πράσινης Οικονομίας, απευθύνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στα κόμματα που έχουν αναφερθεί σ' αυτή.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από τα κόμματα να απαντήσουν θετικά στην πρόσκλησή τους, προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν, ενόψει των εκλογών, για το θέμα.