Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Σε Καλλιθέα και Ηράκλειο Κρήτης η Αλέκα Παπαρήγα

Στην Καλλιθέα θα περιοδεύσει το πρωί η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ το απόγευμα θα βρεθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, και στη συνέχεια θα μιλήσει στην πλατεία Λιονταριών.

«Ο λαός απ' την κρίση πρέπει να βγει με όσο γίνεται λιγότερα τραύματα, λιγότερες απώλειες και μάλιστα να έχει κατακτήσει και ορισμένες θέσεις, να έχει αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις, έστω και μικρές. Εάν αυτό δε γίνει, τα επόμενα χρόνια θα έχουν πολύ βαριές συνέπειες».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, στο πλαίσιο της σημερινής της επίσκεψης, ενώ στην συνέχεια μίλησε υπό βροχή σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι «τώρα αρχίζουν και φαίνονται οι συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στη ζωή των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολουμένων, αυτών που έχουν μικρομάγαζα». Και πρόσθεσε:. «Οι συνέπειες της κρίσης θα φανούν πάνω στο έδαφος που εδώ και 20 χρόνια σταδιακά οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πολλά απ' τα δικαιώματα τους, έχουν αδειάσει οι τσέπες τους, έχουν χάσει δικαιώματα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, της Παιδείας, παντού.»

Αναφερόμενη στις εκλογές η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι «αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία στην εκλογική μάχη είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πάθουν στραπάτσο», ενώ υπογράμμισε ότι «τα δύο κόμματα θα κατέχουν τις πρώτες θέσεις», αλλά όπως είπε «πρέπει να τις κατέχουν με εμφανείς απώλειες στις εργατογειτονιές, στην ύπαιθρο που ζουν οι μικροϊδιοκτήτες αγρότες, στους δρόμους που είναι τα μικρομάγαζα. Ακόμη, σε αυτό το σημείο τόνισε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να βγει δυνατό το ΚΚΕ.» Μάλιστα όπως συμπλήρωσε «τώρα, λοιπόν, πολύ περισσότερο από ποτέ, από τις 5 Οκτώβρη και μετά, χρειάζεται ένα ρωμαλέο, ενωτικό, ριζοσπαστικό κίνημα, ένα γερό και αδιαπέραστο από κάθε διαιρετική προσπάθεια και από τα ιδεολογήματα που ακούμε συνήθως, ένα ενιαίο μέτωπο εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, μισθωτών επιστημόνων, αυτοαπασχολουμένων στις πόλεις και στην ύπαιθρο.»

Επίσης η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι «ένας νέος θεσμός που θα δώσει τη θέση του στα προγράμματα «Stage» αναμένεται να εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα». Εξήγησε ότι πρόκειται για το θεσμό της «μαθητείας», σύμφωνα με τον οποίο «τέσσερα εκατομμύρια νέοι στην Ευρώπη θα προσληφθούν για να εργαστούν στο αντικείμενο των σπουδών τους». Υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ θα πιέσει προκειμένου να δοθούν στους νέους εργαζόμενους ένσημα και άδειες και όχι να εργάζονται ανασφάλιστοι».