Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Στην Κοζάνη απόψε ο πρωθυπουργός

Σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας την Πέμπτη σε διάλογο που είχε με πολίτες των δυτικών προαστίων στο Αιγάλεω, εκτίμησε ότι η έξοδος από την κρίση είναι θέμα χρόνου.

Όπως τόνισε, «το ζήτημα είναι να είσαι έτοιμος να τρέξεις στο δρόμο της ανάπτυξςη κι αυτό θα το πετύχεις, αν έχεις πρώτα νοικοκυρέψεις το σπίτι σου». Επιπλέον, κατηγόρησε το Γιώργο Παπανδρέου ότι υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το συνονθύλευμα εύκολων υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης.

Ερωτηθείς για την εξαγγελία του περί πάγωμα μισθών, ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως, αν και δεν πρόκειται για μια εύκολη απόφαση, αφορά όχι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αλλά τους υψηλά αμειβόμενους. Συγκρίνοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας με αυτή του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μιλά για αυξήσεις ανάλογες του πληθωρισμού, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι με το πάγωμα μισθών το 2009 δόθηκε έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλόμισθους μέχρι 12.500 ευρώ, ύψους 500 ευρώ. «Το ΠΑΣΟΚ λέει αύξηση πάνω από τον πληθωρισμό και δεν είναι ούτε 150 ευρώ το χρόνο», υπογράμμισε.