Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

«Κλειδί οι αναποφάσιστοι»

Στη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων εναποθέτει τις ελπίδες της για νίκη της Ν.Δ. η υποψήφια της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών, Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας θεωρεί ότι οι πολίτες που στήριξαν τη Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές γνωρίζουν το έργο της κυβέρνησης, αλλά «είναι θυμωμένοι, γιατί διαπίστωσαν ότι τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια την επισκίασαν ενέργειες και πράξεις που δεν ήταν συμβατές με τις διακηρύξεις μας».

Περιμένατε τέτοια δημοσκοπική κατάρρευση της Ν.Δ.;

«Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη στιγμή. Πάντως υπάρχει και μια μεγάλη δεξαμενή αναποφάσιστων πολιτών. Είμαι βέβαιη πως θα προσέλθουν στις κάλπες και ώριμα θα επιλέξουν την ψήφο της εμπιστοσύνης και όχι της διαμαρτυρίας. Θα επιλέξουν ρεαλιστικό πρόγραμμα και όχι τον λαϊκισμό και τις ανέξοδες υποσχέσεις. Στις 4 Οκτωβρίου θα ανατρέψουμε τις δημοσκοπήσεις».

Πού αποδίδεται το ότι ακόμα και ο Κώστας Καραμανλής, το «καλό χαρτί σας», που βρισκόταν στο απυρόβλητο ώς πριν από λίγο καιρό, δέχεται πλέον πυρά ακόμα και από στελέχη τα οποία αποτέλεσαν την εμπροσθοφυλακή στην ανάδειξή του στην αρχηγία του κόμματος;

«Στην κρίσιμη ώρα της μάχης όλοι μας οφείλουμε να συστρατευθούμε και να καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεών μας, με σοβαρότητα, ήθος και αξιοπρέπεια. Καθήκον και χρέον όλων μας είναι η νίκη στις εκλογές με γνώμονα το καλό της χώρας μας».

Ποια τα μεγαλύτερα λάθη του Κ. Καραμανλή στα έξι σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης της χώρας;

«Οι πολίτες που πίστεψαν και στήριξαν τη Ν.Δ. στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις γνωρίζουν το έργο που έχουμε επιτελέσει. Ομως είναι θυμωμένοι, γιατί διαπίστωσαν ότι τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια την επισκίασαν ενέργειες και πράξεις που δεν ήταν συμβατές με τις διακηρύξεις μας. Στους πολίτες αυτούς έχουμε μιλήσει καθαρά, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Ο πρωθυπουργός, από τη μέρα που προκήρυξε τις εκλογές, ακολούθησε μια υπεύθυνη πολιτική στάση. Μιλά ανοιχτά χωρίς ωραιοποιήσεις για τις δυνατότητες της οικονομίας μας, για τις συνέπειες της κρίσης, αποφεύγοντας να δώσει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

Εφόσον ο πρωθυπουργός πίστευε ότι οι κομμένοι πλέον από τα ψηφοδέλτια πρώην υπουργοί δεν λειτούργησαν σωστά στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, γιατί δεν δέχτηκε την έρευνα της Βουλής και έσπευσε να παραγράψει τα όποια αδικήματά τους, κλείνοντας εσπευσμένα την Ολομέλεια;

«Ο Κώστας Καραμανλής έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως για την υπόθεση του Βατοπεδίου και έχει κάνει την αυτοκριτική του. Το "θέμα" του Βατοπεδίου βρίσκεται πλέον στον δρόμο της Δικαιοσύνης».

Γιατί να εμπιστευτούν οι πολίτες μια κυβέρνηση που επαναλαμβάνει υποσχέσεις του 2004, αλλά ξέχασε στα έξι σχεδόν χρόνια εξουσίας;

«Σήμερα οι πολίτες μπορούν να διακρίνουν ποιος λέει την αλήθεια και ποιος καταφεύγει στο ψέμα, ποιος ακολουθεί υπεύθυνη στάση και ποιος διολισθαίνει στον δρόμο του λαϊκισμού και των ανέξοδων υποσχέσεων. Οι πολίτες έχουν κρίση και μνήμη και θα μας εμπιστευτούν ξανά. Θα επιλέξουν το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του τόπου. Θα επιλέξουν τη Ν.Δ. και τον Κώστα Καραμανλή».

Πώς φαντάζεστε την επομένη των εκλογών, με τη Ν.Δ. ηττημένη;

«Η ηττοπαθής λογική δεν ταιριάζει ούτε σε μένα ούτε στο κόμμα. Πιστεύω ακράδαντα στην εκλογική επιτυχία του κόμματός μας. Οι Ελληνες πολίτες θα γυρίσουν την πλάτη σε όλους εκείνους που με ακατάσχετη υποσχεσιολογία προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Η χώρα έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη κυβέρνηση».

Γιατί όχι στην αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα;

«Εχουμε αρχηγό μακράς πνοής. Ο Κώστας Καραμανλής έχει δηλώσει παρών, μάχιμος και αποφασισμένος να κερδίσει το παιχνίδι».