Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Στην τελική ευθεία οι πολιτικοί αρχηγοί

Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και στην αύξηση της συσπείρωσης στοχεύουν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Λίγα 24ωρα απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών και το πολιτικό θερμόμετρο έχει φτάσει στο «κόκκινο», με τους αρχηγούς των κομμάτων να πραγματοποιούν τις κεντρικές προεκλογικές τους ομιλίες.

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου θα μιλήσει στις 17.30 ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ενώ το βράδυ, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η συσπείρωσή μας είναι πια απτή πραγματικότητα, αυτό το μήνυμα πήρα απ' όπου πέρασα» και κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι αποφεύγει το διάλογο και τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις με δημοσιογράφους.

«Να πάρουν τις εξελίξεις στα χέρια τους και να μην χαρίσουν, ούτε να σπαταλήσουν καμία ψήφο» κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του στη Λειβαδιά, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πικρίες και δεύτερες σκέψεις, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, θα παραχωρήσει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου.

«Τώρα είναι η ώρα της πιο κρίσιμης απόφασης, τώρα αποφασίζουμε αν θα μείνουμε αιχμάλωτοι στο παρελθόν ή θα προχωρήσουμε στο μέλλον» ανέφερε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα την Κυριακή που έρχεται έχει τη μοναδική ευκαιρία να κερδίσει το μέλλον της».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε «προσκλητήριο εθνικής ενότητας σε όλους» προσθέτοντας πως «ξέρω ότι υπάρχουν συμπολίτες μας, που εμείς οι ίδιοι οι πολιτικοί τους κάναμε κυνικούς και οι οποίοι λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει».

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει, το βράδυ, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, στο Πεδίον του Άρεως.

«Την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών σε κάθε κοινωνικό μέτωπο», δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Αθήνα. Σήμερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κομοτηνή.

Χαρακτηριστικά παιχνιδιού «σικέ» διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε καθώς - όπως είπε κατά την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού - «θυμίζει αγώνα ανάμεσα στους πάλαι ποτέ ήρωες του κατς μαύρο γίγαντα και μεγάλο εκδικητή». Ο κ. Καρατζαφέρης θα παραχωρήσει, στις 12.30, διακαναλική συνέντευξη Τύπου, στο Ζάππειο.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλη λευκή επιταγή σε κανέναν. Χρειάζεται, όχι απλώς αλλαγή κυβέρνησης, αλλά ριζική αλλαγή πορείας και τρόπου διακυβέρνησης». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του κόμματος για τη διεύρυνση της δημοκρατίας, την αλλαγή μοντέλου διακυβέρνησης και την καταπολέμηση της διαφθοράς.