Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ζαγορίτης: «Μαυρίστε όσους σας πλήγωσαν»

Σε ένα αν μη τι άλλο πρωτόγνωρο κάλεσμα προέβη μέσω συνέντευξής του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης.

Ερωτηθείς γιατί να συσπειρωθούν οι «πληγωμένοι» ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε πως δεν φταίει η παράταξη για λάθη, παραλείψεις, καθυστερήσεις και προσωπικές συμπεριφορές. Δεν δίστασε δε να καλέσει τους πολίτες «να μαυρίσουν εκείνους που είχαν αυτές τις προσωπικές συμπεριφορές».

Εξάλλου, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της εκλογικής μάχης, καθώς «η συσπείρωσή μας έχει ανέβει κατακόρυφα και έχουμε και εισροές από άλλους πολιτικούς χώρους, κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε».

Η εκτίμηση του κ. Ζαγορίτη για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να μη λείψει κανείς από την κάλπη ό,τι και να ψηφίζει.

Ερωτηθείς αν, σε περίπτωση αυτοδυναμίας, η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη, ο Λευτέρης Ζαγορίτης απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ωστόσο, σημείωσε πως ο εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη καθιστά οριακές τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες στη Βουλή. Επανέλαβε δε πως «κάθε ψήφος που φεύγει από τη Νέα Δημοκρατία, ευνοεί το ΠΑΣΟΚ».