Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Τρόμο έχει πιάσει πρώην υπουργό της ΝΔ για την τρομοκρατία

Η οικογένειά του διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την πλευρά της Μυρτώς και φοβάται τώρα για τις παρενέργειες από την αποκάλυψή τους.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, μετά την απολογία του στην 32η τακτική ανακρίτρια ο 20χρονος Μανώλης Γιόσπας, ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου για την υπόθεση της τρομοκρατίας. Αντιθέτως, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η συγκατηγορούμενή του, Μυρτώ Παντέλογλου. Της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Όμως η όλη εξέλιξη έχει προκαλέσει, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, έντονες ανησυχίες σε γνωστό πρώην υπουργό, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ και υποψήφιο βουλευτή σε μεγάλη εκλογική περιφέρεια στις εκλογές της Κυριακής. Οι ανησυχίες αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι η Μυρτώ Παντέλογλου -που το όνομά της δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές- διατηρούσε πολύ στενές φιλικές σχέσεις με ένα από τα παιδιά του (που, φοβισμένο, έχει "κλείσει" τα τηλέφωνα τις τελευταίες ημέρες), οι δε δύο οικογένειες είχαν κοινωνικές συναναστροφές ιδιαίτερα στα βόρεια προάστεια όπου συνέτρωγαν σε γνωστό και χλιδάτο εστιατόριο του Ψυχικού.

Αυτή η κοινωνική και οικογενειακή σχέση δεν συνεπάγεται ασφαλώς τίποτε επιλήψιμο, ο πρώην υπουργός όμως (που πάντοτε ενδιαφερόταν για την "κοινωνική βιτρίνα" και τη δημόσια εικόνα του) φέρεται να βρίσκεται σε κατάσταση τρόμου, φοβούμενος για τις παρενέργειες της τυχόν αποκάλυψης και δημοσιοποίησής της. Παρενέργειες όχι μόνο στο image του αλλά και στις εκλογικές επιδόσεις του την Κυριακή, αφού ούτως ή αλλως τώρα βρίσκεται -ύστερα από μια μακρά περίοδο ισχύος- μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και δίνει αγωνιώδη μάχη για να μπορέσει να επανεκλεγεί.