Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Καρατζαφέρης: Εθνικό το θέμα των Ποντίων

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στα γραφεία του κόμματος, με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Δανειοληπτών Ποντίων Παλιννοστούντων. Μετά τη συνάντηση έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Π. Γρηγοριάδης (πρόεδρος του Σωματείου): «Επισκεφθήκαμε τον κ. Πρόεδρο διότι ένα δάνειο που δόθηκε προς βοήθεια των Ποντίων, σήμερα γίνεται το δράμα και ο εφιάλτης 40.000 οικογενειών. Θέλουμε μια σαφή θέση επ’ αυτού του δανείου από τους πολιτικούς αρχηγούς πριν τις εκλογές, γιατί έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα και πολλές οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους».

Γ. Καρατζαφέρης: «Η δικιά μας θέση ήταν, είναι και παραμένει πάγια. Είναι εθνικό το θέμα, δεν είναι οικονομικό. Οι Πόντιοι εξεδιώχθησαν από τον Κεμάλ και τον Στάλιν. Είναι αδιανόητο, πενήντα χρόνια μετά, να εκδιώκονται από τη ίδια τους την πατρίδα. Ήρθαν εδώ για να υπηρετήσουν την Ελλάδα. Ήρθαν από νόστο για την Ελλάδα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην τους δίνει εκείνα τα εχέγγυα που χρειάζονται για μια σωστή και ασυννέφιαστη ζωή. Δε μιλάω για δάνεια. Μιλάω για την ανάγκη στέγασης των Ποντίων. Τα κεφάλαια μπορούν να βρεθούν και από την Ευρώπη και από εκείνα τα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για άλλες πραγματικότητες, όχι τόσο σωστές. Πιστεύω λοιπόν ότι το θέμα των Ποντίων είναι ένα εθνικό θέμα».