Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Γιώργος Μπενέτος: Θέλω να συμβάλλω σε μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία του Πειραιά

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για μια νέα συντονισμένη προσπάθεια όλων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, οικονομικών και επαγγελματικών παραγόντων και φορέων του Πειραιά και των νησιών μας για μια αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.

Ας μην κρυβόμαστε. Ο Πειραιάς μαραζώνει.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ευρύτερη περιοχή της Α’ Πειραιά. Η αγορά και οι επαγγελματίες δοκιμάζονται. Η ανεργία καλπάζει. Επιχειρήσεις κλείνουν ή μεταφέρονται σε άλλες περιοχές. Απουσιάζουν τα μεγάλα έργα και οι πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τον Πειραιά σε πόλο πολιτισμού και ανάπτυξης, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του ότι είναι το πρώτο Λιμάνι της χώρας.

Στα νησιά μας δεν υπάρχει αρκετή επικοινωνία, ενώ στην Ύδρα και στις Σπέτσες ο κόσμος αναγκάζεται να πηγαίνει με το φλάινγκ, ενώ δεν υπάρχει συμβατικό και οικονομικό μέσο για να μεταφέρεται ο κόσμος από και προς τα νησιά.

Σ’ αυτή την προσπάθεια επιθυμώ να συμμετέχω ακόμα πιο ενεργά. Με σκέψεις και προτάσεις. Με όραμα και μεράκι. Προσφέροντας την γνώση και την εμπειρία μου από την πολύχρονη συμμετοχή μου στα κοινά. Συμβάλλοντας στην ανανέωση και αναβάθμιση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Εκπροσωπώντας τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις του επαγγελματικού κόσμου του Πειραιά.