Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Αλ. Τσίπρας: Πλαστά στοιχεία για την ανεργία από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Για «πλαστά στοιχεία για την ανεργία, η οποία αυξάνεται συνεχώς» κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αποψινή ομιλία του στα Γιάννενα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα προγράμματα stage που «κρατούν σε ομηρία χιλιάδες οικογένειες».

Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για «άσφαιρους διαλόγους στο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών, που απέφυγαν να μπουν στην ουσία των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες».

Aναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, υπογράμμισε ότι «αποφεύγει να δεσμευτεί για το τι θα κάνει την επόμενη των εκλογών αν εκλεγεί πρωθυπουργός, στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, την οικονομία, αλλά και τα εθνικά θέματα», τονίζοντας ότι δίνει τη «στερεότυπη απάντηση, θα το δούμε μετά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε και για συνολική κρίση ενός συγκεκριμένου μοντέλου πολιτικής που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία το οποίο είναι σε βάρος των πολιτών και προς όφελος των πολυεθνικών.

Απηύθυνε ακόμη έκκληση για ενότητα και συσπείρωση της αριστεράς προς όφελος της κοινωνίας.

Παρουσίασε δε τους άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που στηρίζονται στην επιχορήγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την εγγύηση του κράτους, στο δημόσιο έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στη δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να στηριχθούν, στην κατάργηση του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» και στη δημιουργία μιας νέας δημόσιας υπηρεσίας που να λειτουργεί με αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια, αλλά και στο άμεσο κλείσιμο των εισπρακτικών εταιριών, που τρομοκρατούν τους πολίτες.