Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Μομφές κατά Καραμανλή για ψευδείς ισχυρισμούς

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα μιλήσει απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Κώστα Καραμανλή για πέντε ψευδείς ισχυρισμούς που επιστράτευσε για να κερδίσει τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, «περιμένουμε επανόρθωση από τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έθεσε την Πέμπτη πέντε ερωτήματα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, με πρώτο «γιατί η ΝΔ δεν λέει καθαρά ότι η πολιτική της απέτυχε;».

«Γιατί η ΝΔ δεν λέει ποιους ευνόησε η πολιτική της, ότι το σχέδιό της για έξοδο από την κρίση έχει ήδη χρεοκοπήσει, ότι τα μόνα μέτρα που έχει πάρει είναι τα επιδόματα, αντί για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, και ότι στην πράξη έχουν καταργηθεί οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και γιατί δεν λέει ότι δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα, αν ποτέ ήταν κυβέρνηση μετά τις εκλογές για να στηρίξει τα χρεωμένα νοικοκυριά, να προστατεύσει θέσεις απασχόλησης, να ενισχυθεί η φορολογική δικαιοσύνη και η ρευστότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και να ενισχυθούν οι επενδύσεις;», ήταν τα επόμενα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει.

Εν τω μεταξύ, ηγετικά κλιμάκια της Ιπποκράτους έδωσαν εντολή και πάλι στα στελέχη του κόμματος να κρατούν χαμηλούς τόνους για να αποφευχθούν φαινόμενα αλαζονείας κατά το κρίσιμο τελευταίο δεκαήμερο πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.