Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μαρία Τσέγκα: Μιά νέα και αξιόπιστη πολιτική πρόταση

Η Μαρία Γ. Τσέγκα, γεννήθηκε στον Πειραιά στις 16 Νοεμβρίου του 1982. Κατάγεται από τη Λακωνία. Είναι κόρη Πλοιάρχου Ε.Ν. και η μητέρα της είναι κόρη του Παναγιώτη & της Μαρίας Ψαρομμάτη, οι οποίοι βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.κ. Κ. Παπούλια, καθώς η οικογένειά τους τότε αριθμούσε 181 μέλη, γεγονός που την καθιστά την μεγαλύτερη εν ζωή οικογένεια στην Ευρώπη.

Μαθήτευσε στον εκπαιδευτικό οργανισμό «Ο ΠΛΑΤΩΝ – ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ», όπου ολοκλήρωσε το Δημοτικό. Φοίτησε στον «Πειραΐκό Σύνδεσμο», όπου παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και μπαλέτου. Ασχολήθηκε με το μπάσκετ στην παιδική ομάδα του Ολυμπιακού και έκανε κολύμβηση στον Εθνικό.

Το 2000 αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ενιαίο Λύκειο Ψυχικού και εισήχθη στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Παράλληλα με τις πανεπιστημιακές της σπουδές, ολοκλήρωσε τη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1.

Το ξεκίνημα στη δημοσιογραφία γίνεται, παράλληλα με τη δημοσιογραφική σχολή, από την τοπική εφημερίδα του Παλαιού Φαλήρου «ΑΙΧΜΗ». Αρθρογραφεί για τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής, ενώ διατηρεί και μόνιμη στήλη συνεντεύξεων με τον τίτλο «Οι δικοί μας άνθρωποι».
Τον Ιούνιο του 2002 ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΧΤRA», όπου αμέσως διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στην ομάδα των δημοσιογράφων.

Τον Ιούλιο του 2003, εντάσσεται στο δημοσιογραφικό δυναμικό του ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΝΤ1» όπου εργάζεται έως και σήμερα.
Το Δεκέμβρη του 2006, δημιούργησε τις «Εκδόσεις Μαρία Γεωρ. Τσέγκα» και προχώρησε στην έκδοση της εφημερίδας «Πρόσω Ολοταχώς για τον Πειραιά!», η οποία εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να μάχεται έως και σήμερα για την Νομαρχία Πειραιά.

Από τα φοιτητικά χρόνια επιλέγει να δίνει «πολιτικές μάχες» στα έδρανα της σχολής της. Με την εγγραφή της στο Πανεπιστήμιο, εγγράφεται και στη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Θεολογικού. Από το πρώτο έτος της φοίτησής της, αγωνίστηκε με ζήλο για την επίλυση των φοιτητικών προβλημάτων, ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξε μέλος του συμβουλίου διοίκησης σχολής της Δ.Α.Π. Θεολογικού.
Το 2003 εντάσσεται στο Γραφείο Τύπου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., υπό την προεδρία του κ. Χρήστου Κουρούση.
Τη διετία 2004-2005 προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Γραφείο Τύπου της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, υπο την Γραμματεία της κ. Κατερίνας Παπακώστα.

Το 2006 προχωρά μαζί με νέες και νέους από την Άνοιξη Αττικής στην σύσταση της Τοπικής Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας της Άνοιξης. Εκλέγεται Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και Αναπληρώτρια Γραμματέας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Άνοιξης στο πρώτο συμβούλιο της Τ.Ο.
Το καλοκαίρι του 2009 εγγράφεται στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Πειραιά.

Η Μαρία Γ. Τσέγκα, στα 27 της χρόνια, ζητά την ψήφο των Πειραιωτών, ώστε να αγωνιστεί με όρεξη και αγάπη για το μέλλον του Πειραιά και των Νησιών μας.

ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΓΚΑ
Δημοσιογράφος ΑΝΤ1 RADIO
Εκδότρια «Πρόσω Ολοταχώς για τον Πειραιά»
Υποψήφια Βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων