Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ο,τι χειρότερο ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Με κριτική προς τις ηγεσίες και άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε χθες το βράδυ στον Βόλο. Οπως είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, «υπάρχουν εργαζόμενοι, άνθρωποι που έχουν κτυπηθεί εναλλάξ από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ».

Παπαρήγα: Λένε ψέματα Παπαρήγα: Λένε ψέματα Ανθρωποι που σήμερα είναι «βουβοί». Και «δεν πιστεύουν ούτε στη Ν.Δ. ούτε στο ΠΑΣΟΚ. Ισως κάποιοι να έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Εμείς όμως σε αυτά τα λαϊκά στρώματα τους λέμε: Αν διαλέξεις τη Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ, παίζεις κορώνα-γράμματα την καθημερινότητα της ζωής σου».

Αιτιολογώντας τη σκέψη της, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτό συμβαίνει «όχι μόνο γιατί τα δύο κόμματα έχουν την ίδια γενική πολιτική γραμμή.

Υπάρχουν δύο στοιχεία στη σημερινή φάση που απαιτούν χειραφέτηση από κάθε μοιρολατρία, φόβο, αντίσταση, και προ πάντων απαιτούν αυτοπεποίθηση, ότι ο λαός όχι μόνο έχει δίκιο αλλά μπορεί να το βρει, και τις εφεδρείες που άφησε τα προηγούμενα χρόνια να τις βάλει και να τις χρησιμοποιήσει».

Απευθυνόμενη σε όσους παρακολουθούσαν την ομιλία της, είπε: «Πάντα το ΚΚΕ, στις δύσκολες ώρες, σήκωνε το δικό του ανάστημα, κρατούσε τη δική του αυτοτέλεια με μία και μόνη εξάρτηση: Να προσπαθούμε με όσο λιγότερες αδυναμίες να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, να εκφράζουμε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της φτωχειάς αγροτιάς, των μικρών επιχειρηματιών».

Το βράδυ του Σαββάτου η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Και «προειδοποίησε» τους ψηφοφόρους για τις συνέπειες της ψήφου του καθενός. Είπε συγκεκριμένα: «Θέλουμε να προειδοποιήσουμε τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τα εργατικά λαϊκά στρώματα, τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρούς επιχειρηματίες, αυτούς που έχουν μικρομάγαζα και αγκομαχούν, τους μικροϊδιοκτήτες - μικροπαραγωγούς αγρότες, και οπωσδήποτε τις γυναίκες και τους νέους και τις νέες που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών όσον αφορά τον πρώτο και τον δεύτερο, ένα πράγμα πρέπει να ξέρουν: Οτι θα έχουμε να κάνουμε με το χειρότερο ΠΑΣΟΚ που έχουμε γνωρίσει και τη χειρότερη Ν.Δ. που έχουμε γνωρίσει».

Η γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα «ψέματα» του Κώστα Καραμανλή. «Λέει ψέματα ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές», είπε η κ. Παπαρήγα. Στη συνέχεια διάβασε δηλώσεις, που σύμφωνα με την ίδια είχε κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο CNN. Και συμπέρανε η κ. Παπαρήγα:

«Ο κ. Παπανδρέου, είτε από ευπιστία, είτε από συνειδητή τοποθέτηση, δέχεται ένα καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ δικαστήριο, το οποίο αποτελείται από 15, 17, 19 δικαστές, να τοποθετηθούν για τα σύνορα της Ελλάδας. Φτάνει πια. Μακριά από εμάς ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. ή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλουν να εκχωρήσουν σύνορα στη γειτονική Τουρκία. Δεν τους αποδίδουμε αυτή την κατηγορία. Τους αποδίδουμε όμως την εξής κατηγορία: Οτι στο όνομα της ενεργητικής συμμετοχής της Ελλάδας στη διανομή των αγορών, στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, περιφρονούν υπαρκτούς κινδύνους για την Ελλάδα ή θεοποιούν τον δικό τους ρόλο. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση είναι επικίνδυνοι».