Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ανεβαίνουν οι τόνοι πριν τις εκλογές

Δέκα ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, «φουντώνει» η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Στο επίκεντρο της κόντρας βρίσκονται θέματα οικονομίας, αλλά και ένα φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις του Κινήματος για τους δανειολήπτες.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι εμπαίζει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι δανειολήπτες. Το ΠΑΣΟΚ πάντως διευκρίνισε ότι το φυλλάδιο αυτό ήταν «περασμένης χρήσεως».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως: «στη ΝΔ δεν μπορούν πια να προστατέψουν ούτε τον εαυτό τους. Μετά την τεράστια γκάφα τους με την άγνοια που έδειξαν σχετικά με την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες, έρχονται σήμερα, να «αποκαλύψουν» φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο υποτίθεται το ΠΑΣΟΚ παραπλανεί τους πολίτες. Μόνο που το συγκεκριμένο φυλλάδιο βγήκε πέρσι! Πριν η κυβέρνηση νομοθετήσει, έστω και ατελώς, όπως έκανε. Το «γελοίον του πράγματος», στο οποίο συνεπώς ο κ. Κουμουτσάκος, αναφέρεται, προφανώς αφορά τα λεγόμενά του».

Ωστόσο, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «το δήθεν περσινό προπαγανδιστικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες, το οποίο δόθηκε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το βρήκαμε στο εκλογικό τους περίπτερο, στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Εν τω μεταξύ, ανευθυνότητα και στα εθνικά θέματα καταλόγισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη, ενώ επιμένει να χαρακτηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα τού ΠΑΣΟΚ καταστροφικό για τη χώρα. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου, από τη Νέα Υόρκη, υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος δημοσιοποίησε συνεντεύξεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών δήλωνε ότι «θα σύρει το κάρο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι «εφ’ όσον δεν επηρεάζονται τα σύνορά μας, δεν τον ενδιαφέρει εάν κάποιοι θα λέγονται Τούρκοι, Πομάκοι ή Βούλγαροι». Επιπλέον, υπενθύμισε τη θετική στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο σχέδιο Ανάν.

Όμως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «τακτική του απελπισμένου», καθώς όλοι γνωρίζουν τη συνεισφορά του Γιώργου Παπανδρέου στα εθνικά θέματα. Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία προεκλογικά έγιναν αυξήσεις σε επιδόματα ορισμένων υπαλλήλων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.