Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό σύστημα

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάζουν σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου τις θέσεις του κόμματος για το φορολογικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, τις θέσεις του κόμματος για το ασφαλιστικό θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, o Παν.Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, υποψήφιος Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, υπεύθυνος Τμήματος Φορολογικής πολιτικής. Συντονιστής ο Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα επισκεφθεί το Β’ ΚΑΠΗ Καισαριανής και το ΙΚΑ Ηλιούπολης.

Στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου, στο Ζάππειο, ο κ. Τσίπρας τόνισε χρειάζεται να βγει ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ για να μείνει στο επίκεντρο η ξεχασμένη κοινωνία και οι διεκδικήσεις της.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, ενώ αποτιμώντας τις εξελίξεις μετά την εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «οι δύσκολες ημέρες ανήκουν στο χθες» και σημείωσε πως «και την επομένη των εκλογών με δημοκρατικό τρόπο θα λυθούν τα οποία προβλήματα προκύψουν».

Απαντώντας σε ερώτηση περί των επικρίσεων που δέχεται η παράταξη από το ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η κα Παπαρήγα, αντί να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, που εγκαθίδρυσαν τον εργασιακό μεσαίωνα, κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, που ανέδειξε τα προβλήματα. Υπάρχει εμμονή ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο».